TR EN

ELGİNKAN VAKFI - ÖDÜLLER 2023

ELGİNKAN VAKFI

18. TÜRK KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMA VE TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ

Elginkan Vakfı tarafından Türkiye'de bilim, kültür ve sanat alanlarında yapılan çalışmalara, araştırmalara ve hizmetlere katkıda bulunmak, bu alanların gelişimine destek olmak amacıyla verilen ödüller sahiplerini buldu.

Elginkan Vakfı amaçları doğrultusunda; Türk kültürü ve teknoloji alanındaki araştırma, çalışma ve hizmetlere destek olmak üzere, ilk kez 2006 yılında hayata geçirilen Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri Programı’nın on sekizincisi 2023 yılında gerçekleştirildi.

Elginkan Vakfı 2023 Yılı Türk Kültürü Araştırma Ödülü’nün , yeterli başvuru olmaması nedeniyle bu yıl verilmemesine karar verilmiştir.

Elginkan Vakfı 2023 Yılı Teknoloji Ödülü’nün, 

•   “Moleküler Sirkadiyen Saati Hedefleyerek Kanser Hücrelerinde Apoptozu Artıran Teknolojik Bir Yaklaşım” adlı çalışmasıyla, Prof. Dr. Halil Kavaklı,

•   “Manyetik Rezonans Görüntüleme Cihazları için Radyofrekans Verici Dizi Geliştirilmesi” projesiyle Prof. Dr. Ergin Atalar,

•   “Giyilebilir Organik Biyoelektronik” adlı çalışmasıyla, Doç. Dr. Murat Kaya Yapıcı’ya verilmesi kararlaştırılmıştır.

Para ödülünün de eşit olarak paylaştırılmasına karar verilmiştir.