ELGINKAN VAKFI - ÖDÜLLER 2022

ELGİNKAN VAKFI

17. TÜRK KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMA VE TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ

Elginkan Vakfı tarafından 2006 yılında hayata geçirilen “Elginkan Vakfı Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri”ni 17. Yılında alacaklar belli oldu.

Türkiye’deki bilim, kültür ve sanat alanlarında yapılan çalışmalara, araştırmalara ve hizmetlere katkıda bulunmak, bu alanların gelişimine destek olmak amacıyla verilecek ödülleri alacaklar şu şekilde belirlendi. Elginkan Vakfı amaçları doğrultusunda; Türk kültürü ve teknoloji alanındaki araştırma, çalışma ve hizmetlere destek olmak üzere, ilk kez 2006 yılında hayata geçirilen Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri Programı’nın on yedincisi 2022 yılında gerçekleştirildi.

Elginkan Vakfı 2022 Yılı Türk Kültürü Araştırma Ödülü’nün,

• Osmanlı İmparatorluğu’nun batılılaşma ve modernleşme süreçlerine dair özgün çalışmaları ve özellikle Türk edebiyatı tarihçiliğine getirdiği yeni yaklaşımlar ve bu konuda yapmış olduğu çalışmalar dolayısıyla, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Budak ile

• Meslek hayatı boyunca Türk Edebiyatı ve kültürü ile ilgili değerli çalışmaları ve eğitim dünyasına katkılarından dolayı, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Büyükkarcı Yılmaz’a verilmesine,

Elginkan Vakfı 2022 Yılı Teknoloji Ödülü’nün,

• Bilim Akademisi Derneği tarafından aday gösterilen, “Taramalı uç mikroskoplarının geliştirilmesi” projesiyle, Prof. Dr. Ahmet Oral’a verilmesine,

karar verilmiştir.

Para ödülünün de eşit olarak paylaştırılmasına karar verilmiştir.