TR EN

ELGİNKAN VAKFI 14. TÜRK KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMA VE TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ PROGRAMI

Elginkan Vakfı tarafından Türk kültürü ve teknoloji alanındaki araştırma, çalışma ve hizmetlere destek olmak amacıyla ilk kez 2006 yılında hayata geçirilen Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri Programı’nın ondördüncü uygulaması bu yıl gerçekleştirilecektir.

Türk kültürü ve teknoloji alanlarının, her biri için ödül tutarı 100.000 TL’dir.

TÜRK KÜLTÜRÜ ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ

Kültür değerlerimiz, tarihimizde bizi büyüten örf, adet ve manevi değerlerimiz ve Türkçemiz konularında özgün araştırma ve çalışmalar veya daha önce yapılmış araştırma ve çalışmaların geliştirilmesi yoluyla, Türk kültürüne ve dilimize gerçek anlamda katkıda bulunan araştırmacı ve araştırmacı grubuna verilecektir.

TEKNOLOJİ ÖDÜLÜ

Yeni ürün veya yeni teknik ya da teknolojiye dayalı üretim süreçleri geliştirerek teknolojiye gerçek anlamda katkıda bulunan araştırmacı veya araştırmacı grubuna verilecektir.