TR EN

2015 İTÜ Çekirdek

İstanbul Teknik Üniversitesi Çekirdek Proje Yarışması

Vakfımız, İstanbul Teknik Üniversitesi ARI Teknokent tarafından düzenlenen ve yeni nesil girişimcilerin yetişmesine olanak sağlayan İTÜ Çekirdek Proje yarışmasına 2015 yılında da ana destekçi olmuştur. Bu sene "Geleceği Kaçırma" temasıyla düzenlenen İTÜ Çekirdek BIG BANG 2015'te kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe kadar farklı sektörlerdeki ticarileştirilebilir 3900 girişimcilik projesi başvuru yapmış, 20 girişimci finale kalmıştır.

Vakfımızın verdiği Elginkan Vakfı Özel Ödülü bu sene 3 ekip arasında paylaşılmıştır. "Green Coat" ekibi, ponza taşının fiziksel ve kimyasal özelliklerinden yararlanarak ekolojik, çevre dostu ve sürdürülebilir bitkilenebilme yeteneğine sahip yalıtımlı bir prekast blok üretmişler ve bu sayede iç ve dış mekanlarda, yatay ve dikey yüzeyde topraksız minimum su ve bakım ile düşük maliyetli yeşil alanlar oluşturabilimişlerdir. Aynı malzeme ile yapıda ısı, nem ve ses yalıtımı sağlanabilmektedir. Ekip bu proje ile 50.000 TL'lik Elginkan Vakfı Özel Ödülünün sahibi olmuştur.

30.000 TL'lik Elginkan Vakfı Özel Ödülünün sahibi ise "IGUO" Ekibi olmuştur. Proje ile altyapıdan (yol, çevre, vs) ve araçtan gelen verilerin buluta aktarılması sonucu sürücü davranışları incelenmekte, elde edilen veriler sayesinde sürüş sırasında sürücüye anlık gelişmiş destek sağlanmaktadır. Sürüş sonrası detaylı sürüş raporlarının çıkarılması ile yakıt tüketiminde tasarruf, detaylı kaza analizi ile kazaların önlenmesi gibi pek çok yarar sağlanmaktadır.

"Synesis Marine" Ekibi Pontoon tekne projeleri ile 20.000 TL'lik Elginkan Özel Ödülü sahibi olmuştur. Ülkemiz tekne üretim siparişinde dünya üçüncüsü konumundadır ve markadır. Polietilen Pontoon Tekne Prokesi, mevcut Pantoon teknelerin fiyat, imalat süresi, bakım gerekliliği ve kullanım ömrünün azaltılabilmesi gibi avantajlar ile polietilen malzeme ile imal edilmesidir.